۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل اجرا میشود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: امسال ۲۷ سازه آبخیز در سطح ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی این استان اجرا میشود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا- محمود قلیزاده اظهار کرد: این طرحها براساس قرارداد منعقده با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) با اعتباری بالغ بر سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات این قرارگاه و همچنین از محل اعتبارات استانی در ۱۱شهرستان اجرا خواهد شد.
وی افزود: پیشبینی میشود در سفر دوم رئیسجمهور به استان اردبیل هم سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای و تکمیل طرحهای آبخیزداری این استان اختصاص داده شود که در صورت تحقق، این اعتبارات با پراکنش استانی توزیع خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون در استان اردبیل ۹۲۷طرح آبخیزداری اجرا شده است، افزود: سال گذشته در منطقه ارشق مشگینشهر سازه آبخیزداری با هدف تامین آب زراعی و توسعه آبیاری مدرن اجرا شد که این طرح منجر به توسعه کشت پسته، گردو و گل محمدی و همچنین مهاجرت معکوس روستاییان این منطقه شده است.
افتتاح ۲۶سازه آبخیز در استان اردبیل
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل از افتتاح ۲۶سازه آبخیزداری و آبخوانداری با اعتبار بیش از ۲۰۹میلیارد ریال در سال گذشته خبر داد و گفت: این طرحها شامل اجرای عملیات آبخیزداری، مدیریت روان آبهای سطحی و کنترل سیلاب بوده که در شهرستانهای سرعین، کوثر، گرمی،اصلاندوز، اردبیل، خلخال، نیر و انگوت اجرا شد.
به گفته قلیزاده ، با افتتاح این طرحها ۹۵۰خانوار از مزایای آن در ۱۶روستای استان بهرهمند شدند.
وی یادآورشد: این اداره کل به منظور مدیریت و مهار سیلابهای احتمالی، اجرای طرح آبخیزداری در ۱۳هزار هکتار در حوضه زیوه شهرستان گرمی را پیشنهاد کرد که برای مطالعه آن یک میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته و برای تکمیل مطالعات طرح، اعتبار مورد نیاز باید تامین شود.
قلیزاده همچنین با اشاره به تخصیص اعتبار از محل منابع محرومیتزدایی افزود: از محل منابع محرومیتزدایی تخصیص اعتبار به میزان ۲۶۶میلیارد ریال برای اجرای سازهها در شمال و جنوب استان پیگیری خواهد شد.
جلوگیری از فرسایش خاک با اجرای طرحهای آبخیزداری
وی با بیان اینکه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با نگاه تحولگرایانه و نگرش توسعهگرایانه سعی میکند برنامههای مختلفی را در حوزه آبخیز اجرا کند ، افزود: این اداره کل در تولید، تامین و ذخیره نزولات جوی و فعالیتهای حوزه آبخیزداری کاملا به شکل تخصصی و علمی ورود کرده و تلاش میکند با کنترل منابع آب جلوی فرسایش خاک و جاری شدن سیلابها گرفته شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل ادامه داد: برای اجرای طرحهای آبخیزداری استان عوامل تاثیرگذاری همچون فرسایش خاک، رسوب، میزان بارندگی، دبی آب و سیلخیزی منطقه، میزان پوشش گیاهی و عوامل اجتماعی و اقتصادی مورد شناسایی و مطالعه قرار میگیرد.
قلیزاده بیان کرد: از مهمترین خطراتی که استان را به دلیل بیتوجهی به حوزه آبخیزداری تهدید میکند از بین رفتن غنای خاک در بخش زراعت و باغ است که میتواند بازدهی در این بخش را با چالش روبرو کند و تلاش داریم تا با اجرای سازههای آبخیز جلوی فرسایش خاک را بگیریم.استان اردبیل ۹۰۲هزار هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی و میانبند و همچنین ۶۹هزار هکتار جنگل دارد ، گونههای غالب جنگلهای استان اردبیل را فندق ، ارس ، بلوط ، زبان گنجشک و افرا تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: اجرای سازههای آبخیز علاوه بر ذخیرهسازی آب منجر به مهار سیلاب و فرسایش خاک در استان شده و تلاش میکنیم با تامین اعتبارات لازم سازههای آبخیز را در نقاط سیلخیز استان احداث کنیم.
ذخیرهسازی ۲۰میلیون متر مکعب آب در سازههای آبخیز استان
قلیزاده با بیان اینکه در ۲سال اخیر بیش از ۲۰میلیون متر مکعب آب در سازههای آبخیزداری این استان ذخیرهسازی شده است، افزود: طرحهای توسعه آبخیز استان با هدف حفظ و پایداری آب، افزایش ذخیره آب در حوضه آبخیز، جلوگیری از فرسایش خاک، تاخیر در روان آبها و جلوگیری از سیل و تخریب مرتع و پوشش گیاهی در اولویت اجرا قرار گرفته است.
وی ذخیره نزولات آسمانی، کنترل سیلاب و فرسایش خاک، افزایش پوشش گیاهی و تغذیه آبخوانها را از دیگر اهداف اجرای طرحهای آبخیزداری ذکر کرد و گفت: احداث سازههای سنگی گابیونی، بندهای زیرزمینی و دو منظوره پخش سیلاب و کنتور فارو از جمله اقدامات انجام گرفته در حوزه آبخیز استان است.
وی با تاکید بر لزوم همکاری و تعامل بیش از پیش مردم با مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: امیدواریم با مشارکت مردم در اجرای این طرحها گام بلندی در راستای صیانت و ارتقای منابع طبیعی و آبخیزداری استان و کشور برداریم.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |